gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

Ekskluzivna zeliščna delavnica Zdravilna sinergija vina in zelišč/ Sanja Lončar in Andrejka Cerkvenik

datum: 12.06.2019

kategorija: Novice

Vabljeni na uvodni dogodek letošnjega, že šestega zeliščnega festivala na stiku Krasa in Brkinov, ki bo v torek, 18.6.2018, od 17.00 do 21.00.

Spoštovani,

šesti Zeliščni festival na stiku Krasa in Brkinov v organizaciji Domačije Belajevi se pričenja!

Zdravilna sinergija vina in zelišč

 

Z veseljem napovedujemo prvi dogodek - ekskluzivno zeliščno delavnico Zdravilna sinergija vina in zelišč, ki jo bova vodili Sanja Lončar (projekt Skupaj za zdravje človeka in narave) in Andrejka Cerkvenik (Domačija Belajevi).

Dogodek promocijsko podpira Združenje slovenskega reda vitezov vina – v.o. za Slovensko Istro in Kras. 

O delavnici: Že tisočletja nazaj so vinski izvlečki veljali za najbolj učinkovite pri zdravljenju. V mnogih aspektih so takšni pripravki uporabnejši od močnejših alkoholnih izvlečkov ali čajev.  Kaj moramo vedeti, da bi lahko pravilno pripravili učinkovite vinske izvlečke vrhunske kakovosti? Katere rastline so za to primerne in kako jih uporabiti? 

Spoznajte vinsko-zeliščne eliksirje v teoriji in predvsem v praksi. 

Poldnevna zeliščna delavnica: torek, 18.6.2019, od 17.00 do 21.00 (zbiranje in plačilo kotizacije od 16.30 dalje) z možnostjo nakupa knjig (https://shop.zazdravje.net/) in hišnih zelišč.

Lokacija:
Zeliščno-etnološka domačija Belajevi; Kačiče-Pared 13, 6215 Divača 

Pot: AC izvoz Divača - cca 2 km po magistralni cesti proti Kozini - odcep levo za Kačiče, Rodik - vožnja skozi vas Kačiče do table Belajevi - parkirišče na levi strani ob cesti nad začimbnim nasadom

Cena delavnice: 37,00 EUR/ osebo in vključuje gradivo, vmesni prigrizek in degustacije različnih zeliščnih vin (pelinovo, melisino, šetrajevo, rožmarinovo, vino muškatne kadulje, ...) 
Prijave: info@belajevi.si Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.
Za dodatna pojasnila smo vam z veseljem na voljo na info@belajevi.si ali 041 697 737 (Andrejka).

Prisrčno vabljeni!


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013