gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

O vrtu pokušin

Za zaključene družbe pripravljamo po predhodnemdogovoru okusne toplo/hladne prigrizke z našimi zelišči in odličnimi kraškimi in drugimi lokalnimi proizvodi. Naš poudarek  je na kakovostnih živilih, v dobršni meri  iz lokalnega okolja, živilih, ki so polnovredna, okusna, zdrava. 

Naša posebnost so vrtne degustacije. Obiskovalci lahko okusijo sveža zelišča v družbi loklanih produktov na "zeliščnih postajah" med vodenim ogledom. Vrt je posejan tudi s prijetnimi intimnimi kotički, kjer si naši gosti lahko privoščjo oddih pod krošnjami dreves in naročijo sveže hišne prigrizke.

pokusina

Občasno imamo na voljo tudi  inovativen hišni proizvod – zeliščno pivo. V sodelovanju z lokalno pivovarno in pivnico Flora smo v okviru projekta Las Krasa in Brkinov  izpeljali projekt izdelave naprave, stroja za varjenje manjših količin piva – hišno pivovarno. Samo za našo domačijo pa v pivovarni izdelujejo zeliščno pivo. Gre za butične serije, ki bodo na voljo med zeliščnim festivalom.

 


Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013