gsm.: +386 41 69 77 37  mail:

NOVO 2017! Programi, dogodki, projekti v sezoni 2017

datum: 01.02.2017

kategorija: Posebna ponudba

Vstopite v svet naravne kulturne, etnološke, kulinarične in zdravilske dediščine Krasa na enem mestu! Dobrodošli na Zeliščno-etnološki domačiji Belajevi v Kačičah pri Unescovem Parku Škocjanske jame

Pomlad bo vsak čas tu! Raziskovanje narave in uživanja v njenih sadovih nas neustavljivo vabi, da se predamo notranjemu klicu in obiščemo skrivnostne kotičke naše dežele, ki so sicer nekako vsem znani, vendar le redko komu zares poznani.

Tak skrivnosten kotiček je tudi Kras. Ob omembi Krasa se nam številnim pogled nekako zasanjano zazre v daljavo in obdajo nas občutki mistične prevzetosti in skrivnostnega pričakovanja. Prepustite se tem občutkom in spoznajte Kras, ki vas bo navdušil in hkrati umiril, vas popeljal bliže sebi in hkrati neznano daleč v svet narave in kraških čudes.

Programi ogledov ter drugih aktivnosti in doživetij na Zeliščno-etnološki domačiji Belajevi v Kačičah v bližini Unescovega Parka Škocjanske jame za sezono 2017:

***** PROGRAMI ZA SKUPINE (odrasli in otroci) ******


1. Učno-doživljajski ogledi zeliščnih vrtov in kraške domačije (več kot 150 vrst zdravilnih rastlin, začimbnic in divjeraslih užitnih rastlin, hišni začimbni nasad, stara kraška hiša s spahnjenco in etnološko zbirko) za skupine po predhodnem dogovoru
2. Zeliščne degustacije ter pokušine lokalnih proizvodov za zaključene družbe s predhodnimi rezervacijami
3. Specialistični botanični sprehodi z biologom
4. Seminarji, delavnice in predavanja priznanih strokovnjakov s področja fitoterapije in drugih tem povezanih z zdravjem ljudi in narave  (šotor z video in avdio opremo za 65 oseb)
5. Zeliščni teambuildingi za manjše skupine
6. Začimbno-kulinarične delavnice s kuharskimi mojstri
7. Učna domačija za šole in vrtce, otroška rojstnodnevna praznovanja z animacijskim programom
8. Zabavno-animacijski programi (Belajeva začimbijada, kraška tradicija v pesmi in plesu, …)
9. Rojstnodnevna in druga praznovanja (obletnice, družinska srečanja, zaroke, poslovne zabave,  …) na zeliščnem vrtu in kraškem borjaču za manjše zaključene družbe s temstakimi pogostitvami (zeliščne, kraške ...)
10. Poldnevne/ celodnevne začimbne, etnobotanične, dediščinske in kulinarične ekskurzije po matičnem Krasu (Slovenija, Italija)

Pošljite povpraševanje na

****** PROGRAMI ZA POSAMEZNIKE ******


Posamezniki
 imajo možnost obiska domačije v okviru organiziranih dogodkov in projektov na domačiji:
-  2. začinjen kraški večer (sobota, 1.7.2017 ob 18.30)
-  4. zeliščni festival na stiku Krasa in Brkinov (2.9. - 9.9.2017)
-  3. praznik kraškega šetraja (9.9.2017)

Zeliščni festival na stiku Krasa in Brkinov je osemdnevni program dogodkov s koristnimi, poučnimi in uporabnimi spoznanji o naravi in njenih rešitvah za vse generacije (predavanja priznanih strokovnjakov, predstavitve, botanični ogledi, zeliščne in kulinarične delavnice). Potekal bo na Belajevi domačiji v sodelovanju z Občino Divača, društvom Mejame in drugimi podporniki. Zaključil se bo 9.9.2016  s 3. praznikom kraškega šetraja, enodnevno kulinarično in etnobotanično prireditvijo (stojnice z jedmi in napitki s kraškim šetrajem, prodajne stojnice, delavnice za otroke in odrasle, botanični ogledi, predavanja, predstavitve, prikaz parne destilacije).
Pošljite povpraševanje na
 

*** NIZ EKSKLUZIVNIH DELAVNIC  IN ENODNEVNA ZELIŠČNA EKSKURZIJA S SANJO LONČAR  NOVO!!! ***

Na domačiji bomo tudi v letošnjem letu gostili Sanjo Lončar, ki je skupaj s sodelavci pripravila niz zeliščnih delavnic in enodnevno zeliščno ekskurzijo po matičnem Krasu (Slovenija, Italija)   za iskalce naravnih rešitev za zdravje. Več informacij dobite na .Cene:
- so prilagojene izboru programa in številu udeležencev/ pošljite povpraševanje na

Ponudbe za obisk in ugodnosti
Za izdelavo ponudbe vas vljudno naprošamo, da nam sporočite okvirno število oseb in predviden termin obiska. Povpraševanje pošljite na , prek spletnega obrazca na www.belajevi.si ali pokličite na
041 697 737. Odgovor s priloženimi opcijami programa vam bomo v najkrajšem možnem času poslali po elektronski pošti.

Na voljo je tudi darilni bon:

* Darilni bon s predhodno dogovorjenim programom za slavljneca (ogled, delavnica, degustacija ...) ter vpisanimi podatki vam po predhodnem dogovoru pošljemo po pošti na vaš naslov. Brez vpisanih  podatkov s strani naše domačije je bon neveljeven.

Za več informacij o darilnih bonih pokličite na tel. številko 041 697 737 ali pošljite vaše povpraševanje na i, rezervacije sprejemamo na

Prisrčno vabljeni!

Prvi praznik kraškega šetraja

Oglejte si vsa mnenja naših obiskovalcev

Projekt: trajnostna revitalizacija krajine na stiku Krasa in Brkinov – sonaravna revitalizacija Belajeve domačije je delno sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, pristop Leader.»Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje«.

© All rights Reserved, Belajevi 2013